Skip links

„ZERO WASTE – БЪЛГАРИЯ“ за философията на нулевия отпадък

С пълни сърца и много вълнение екипът на YouthSpeak Forum 2019 Zero Waste Edition покани “Нулев отпадък – България“ да участва в събитието. Е, с още по-голяма радост искам да ви споделя, че това си стана факт. Без да губя повече време ви насочвам към интервюто с прекрасната и много инициативна млада жена – тяхната основателка.

1.Здравей, Блажка, представи себе си и организацията в две изречения.

  Здравейте, казвам се Блажка и съм основател на организация „Нулев отпадък – България“, занимаваща се с това да информара хората относно философията на нулевия отпадък, а именно как да не генерираме отпадъци или ако генерираме как да ги оползотворим.

2. Защо решихте да се включите в YouthSpeak Forum 2019г?

  Реших да се включа в този форум първо, защото организацията, която вие представлявате е много близка до моето лично виждане за израстване и личностно развитие. От друга страна съм сигурна, че тук ще открия много съмишленици, които също като мен прегръщат идеологията, която ние от „Нулев отпадък – България“ следваме.

3. Разкажете ни за ваша любима инициатива/дейност/практика, свързана с Zero Waste идеологията. 

   За щастие имаме много инициативи, с които се занимаваме, които оставят трайна следа в обществото ни. Въпреки това, аз имам лична мисия, изключително близка до сърцето ми, и тя е свързана с училище. От 1 година насам нашата организация влиза в различни училища, за да информира децата как да се изградят с нашата идеология, като ние го правим на интерактивен и разбираем език, език, който ще бъде запомнен и ще остави трайни знания.

4. Защо мислите, че хората трябва да посетят YouthSpeak Forum 2019г.?

   На този форум AIESEC в България дава възможността на изключително интересни хора да изразят своето мнение и позиция, показвайки добрия личен пример. За мен е от изключително важно значение добрите практики да се споделят.

5. Споделете с нас някоя любима ваша мисъл.

Моя любима мисъл, която следвам от няколко години насам е: 

 „Няма такова нещо като отпадък, всичко е потенциален ресурс за природата ни.“

Запознайте се с тяхната философия и научете как да превърщате
всеки „отпадък“ в „ресурс“ на 30 ноември 2019г. в Първа АЕГ.
А съвсем скоро очаквайте и интервю с още един от нашите прекрасни партньори, който със сигурност има с какво да ви заинтригува.

Leave a comment

Name*

Website

Comment