Skip links

YouthSpeak Forum – твоят извор на вдъхновение.

 Е, сряда е и както обещах – тук съм си отново, готова да ви бърборя. Съвсем егоистично съм на път да ви разкажа за нещо, на което много държа, нещо, което изключително много разшири моя личен и професионален кръгозор. С нетърпение чаках този момент, за да ви споделя на какво отделих огромни количества любов, време и енергия в последните няколко месеца и разбира се – защо си заслужаваше. 

 Без повече емоционални паузи ще ви разкажа за YouthSpeak Forum, едно събитие, организирано ОТ младежи ЗА младежи. То събира на едно място млади хора, бизнес и социални лидери, представители на неправителствени организации, за да обсъдят и създадат решения за постигането на Глобалните Цели за Устойчиво развитие. Събитие, на което вдъхновението и сътрудничеството се превръщат в действие, а резултатите носят развитие и промяна. YouthSpeak Forum е международно събитие, част от световната кампания Youth4GlobalGoals.

  Или по-просто казано – развиваме се докато мислим за устойчивото развитие на планетата и човечеството.

Питате ли се вече какво е ще бъде събитието за 2019 година в България?

 1. Темата – Тази година темата на събитието в България ще е Zero Waste / Нулев отпадък/;
 1. Целите на ООН – Заради темата фокусът ще бъде насочен към специално тези 5 цели: 
 1. Партньорите: Следете блога, защото съвсем скоро всеки наш партньор ще разкрие своите идеи и причини, за да се включи в YouthSpeak Forum Zero Waste Edition 2019.

 Обещавам, че ще бъдете много щастливи, когато разкрием имената им. 

 1. Програмата (Любимата ми част): Денят ще бъде разделен на две основни части:

  Част 1: Лекционна част:

  Началото ще поставим с лекции от наши партньори от  неправителствени организации, които ще разкажат повече по темата „Zero waste“, какви инициативи имат  и по какъв начин те са обвързват с целите. Целта на тази част е обмяна на полезни практики и реално приложение на иновативни идеи, полезни както за участниците, присъстващи на форума, така и за всички партньори. 


  Или накратко – Времето ви да научите нови неща, да питате и да черпите вдъхновение.


  Част 2: Работилница/Workshops:

  Във втората част всяка една компания-партньор ще има своя собствена „работилница“, по времето на която, ще представи пред екип от участници инициативите и мерките, които предприема относно отпадъците и използването на материали за еднократна употреба. След това, ще сподели какви предизвикателства среща, работейки за по-зелено бъдеще. Задачата на всеки екип ще бъде да изгради проект от предложения за начини, по които компанията може да оптимизира тези процеси и инициативи, така че да приближи политиката си към „Zero waste“ идеологията. След това участниците ще презентират своите проекти. А краят? – е, той все още е тайна.

  Или накратко – Времето ви като участистници да дадете и реализирате своите креативни и полезни идеи. 

 1. Датата: 30 Ноември 2019г. 
 1. Подкрепа и съмишленици: Безброй много интересни и вдъхновяващи хора, които ще ви накарат да изпитате „АХА“ момента.

    Къде да ги откриете? – Из всичките ни социални мрежи съвсем, съвсем скоро ще започнат да изкачат нашите лица и приятели, и техните готини идеи и инициативи.
 1. Къде? – Очаквайте много скоро да разкрием и тази малка тайна.
 1. Защо?
    Защо го правим?

  Нашият екип създава събитието с огромно желание да насочи вниманието на младежите към наистина важните неща – към тях самите и техния дом (планетата). 

  Вместо просто да се оплакваме, решихме да дадем пример и да положим началото на „Малката ГОЛЯМА промяна“.

  А защо да се включиш? 

  Много е просто. Събитието ще ти даде възможността да се запознаеш с нови хора, да комуникираш с представители от големи компании и организации, ще ти донесе вдъхновение и нови умения и ще ти предостави възможността да станеш част от началото на „Малката ГОЛЯМА промяна“. 

Е, аз имах ползотворно лято и все толкова ползотворна есен, изпълнена с емоции, заради YouthSpeak Forum Zero Waste Edition.
Очаквам ви на 30 Ноември 2019г., а до тогава следете актуална информация с повече подробности на страницата на събитието *Линк към събитието* и във всички социални мрежи на AIESEC в България.
Очаквайте ме пак в неделя, за да си говорим за развитие и „малки ГОЛЕМИ“ промени и хора.

Leave a comment

Name*

Website

Comment