Skip links

Какво споделят алумните на AIESEC? – интервю с Аурора Христова

Аурора Христова е алумни на AIESEC. Тя работи в Кока-Кола ХБК България, като Експерт Стратегическо Управление на Марките Cappy, Fuzetea, Bankia и Rosa и днес ще сподели какво е успяла да вземе от членството си в организацията и как това и помага и до днес.

1.Преди колко години беше в AIESEC и за колко време?

Присъединих се към AIESEC през есента на 2009 година, още с влизането си в университета. Толкова много ми хареса, че бях активна до завършването си през 2013-та година. Последната ми позиция беше Президент на локалната секция в УНСС.

2.Кое те грабна първоначално в организацията?

Невероятният позитивен дух на всички в организацията и колаборацията със студенти от цял свят! Имаше над 100 активни членове с различни интереси, от различни специалности, но обединени от идеята, че искат да правят нещо смислено в личен и професионален план. Просто намерих страхотна среда, в която да се развивам, да уча и да разширя кръгозора си, много отвъд границите на България, УНСС и специалността, която учех.

3.Какво научи по време на това приключение?

Безброй неща! От т.нар. „твърди умения“ в сферата на маркетинга, продажбите и управлението на хора и ресурси, до това как да бъда по-добър ръководител и ментор, как да управлявам по-добре емоциите си, как да изграждам отношения. Научих и Английски! Колкото и да е изненадващо, бях завършила испанска гимназия, а вторият ми език беше Руски. Почти не бях учила Английски, но благодарение на AIESEC, международните конференции и официалната комуникация в организацията, днес спокойно работя с този език.

4.Кое от лидерските качества успя да развиеш най-много в организацията? 

Може би „самоосъзнатост“. Това е едно от най-важните качества, да си здраво стъпил на земята, да си даваш сметка кой си, какво можеш и какво още имаш да развиваш и учиш. Това качество ми помага и до днес и е една от основните причини да вървя упешно напред в начинанията си.

6.Коя е любимата ти ценност на AIESEC и защо?

За мен тези 6 ценности са неразделни! Те ни правят по-добри, когато са в комплект, когато се стремим да ги развиваме заедно! 

Ценностите на AIESEC.

6.Как членството в AIESEC ти помага и до днес?

AIESEC прилича, по структура, ценности и цели, на големите международни компании. Още на интервюто ми в Кока-Кола ХБК бяха изненадани от опита ми и посветиха 45 минути само на това да им разказвам по какви проекти съм работила, как съм управлявала екипи, какви ценности сме имали. Първият ми ръководител беше в шок от това колко съм проактивна и добра в управлението на проектите си, като малко след наемането ми Кока-Кола ХБК стана един от най-големите партньори на организацията. Членството в AIESEC ми помогна да открия силните си страни, да осъзная, че имам и слаби такива и ми даде възможност да ги развивам. От друга страна членството ми помага и в личен план. Най-близките ми приятели са именно от организацията. Хора с които се забавляваме, работим, учим и правим бизнес заедно и до днес. Това е може би най-ценното и най-скъпото, онова за което винаги ще съм благодарна, че някога се спрях на онзи info desk и изслушах момичето, което ми разказваше какво е AIESEC.

7.Какво би казала на хората, които се чудят дали да кандидатстват за членство в организацията?

Кандидатствайте и после бъдете активни! Този опит може само да ви помогне и си заслужава далеч повече от 90% от нещата, с които иначе бихте запълвали свободното си време. Сега имате време, което да инвестирате в развитието си! Не го пилейте! ?

Както и Аурора каза, сега е моментът да инвестираме в развитието си и да бъдем повече от студенти! Линкът за кандидатстване е тук за всеки, който се интересува, а крайният срок е 24.04.; 23:59.

Leave a comment

Name*

Website

Comment