Асен и неговото приключение в Тайван

Асен и неговото приключение в Тайван

Срещаме те с Асен и неговата история по пътя към успеха в Азия.

Здравей! Разкажи нещо за себе си. С какво се занимаваш, какво обичаш да правиш… какво те вдъхновява?

– Здравей! Казвам се Асен Рангелов и в момента се занимавам с онлайн маркетинг, като по-конкретно работя за различни маркетингови кампании във Facebook и Google. Обичам да пътувам и да спортувам. Вдъхновяват ме новите предизвикателства.

Как реши , че искаш да отидеш на обмен с AIESEC и защо избра Global Talent?

– Исках да развия лидерските си умения и търсех начин, по който да избягам от комфортната си зона. Избрах Global Talent защото предоставяше възможност да се потопя в различна култура и същевременно да натрупам професионален опит в интернационална бизнес среда.

Страхотно! Къде реши да отидеш?

– Реших да отида в Азия , по-специално в Тайван ,защото исках да опозная азиатската култура ,а в Тайван имах приятели от предишни бригади в Америка.

Колко време прекара там и с какво беше свързан стажът ти?

-В Тайван прекарах 1 година . Там се занимавах с продажби и бизнес развитие. Разучавах нови пазари(страни) главно в близкият изток и потенциални клиенти, с които се свързвах.

Звучи много интересно! Можеш ли да споделиш кое беше първото предизвикателство, с което се сблъска когато замина?

– Първото предизвикателство беше потока от хора навсякъде и това, че си различен. Културата в Тайван е много различна от тази в България, хората са по-затворени и тихи, но пък за сметка на това обожават чужденците и са много дружелюбни.

 Това е изключително важно, за хората и тяхната интеграция, особено за стажантите!  Как мислиш , че този стаж те разви и ти помогна да се реализираш след това?

 

-Стажът ми помогна най-вече да израсна  и да обогатя знанията си в сферата на международния бизнес. Научих, че мога да разчитам изцяло на себе си и лесно да се адаптирам в непозната обстановка. В момента живея в Америка, и много от нещата , които научих за себе си по време моят Global Talent стаж, ми помагат за успешната ми кариера тук.

Какво ще посъветваш младите хора, които търсят своя стаж и посока на развитие?

– Съветвам ги да бъдат смели и да не спират да се предизвикват. Стажът е невероятно изживяване както в личен, така и в професионален план. Адаптираш се към нова култура, създаваш запознанства , научаваш се на самостоятелност, толерантност и различен начин на мислене.

Това беше вдъхновяващата история на Асен. Той предизвиква амбициозните млади хора да разгърнат потенциала си и да се осмелят да мечтаят.  Така могат да открият истината за това, на какво са способни в действителност, както и да развият и обогатят представата си за света.

 

 

 

 

 

 

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *