5 трика за изготвянето на отлично CV

 

Замислял ли си се какво трябва да съдържа твоето CV , за да може успешно да продаде професионалните ти умения и да ти спечели място за така желаното интервю?

Много от нас тепърва стартират професионалното си развитие и нямат голям опит в изготвянето на лична автобиография. Тук ще разгледаме 5 трика, чрез които можем да приковем вниманието на нашият работодател и успешно да се изстреляме към кариерния ни старт.

  1. Бъди креативен

Тук е мястото, където можеш да забравиш за свенливостта и стандартните заучени шаблони за CV. Сам изготвяш лицето си пред света и можеш да му придадеш всякакви нюанси чрез интерактивен и различен дизайн. Първото впечатление e именно визуалната репрезентация на твоето CV ,а един свеж и различен вид, със сигурност ще те отличи от масата.

  1. Форматиране

Често си мислим, че колкото повече пишем , толкова по-добра представа ще придобие работодателят за нас ,  изпадайки в лаконични и дълги разкази за себе си. Истината е ,че  едно CV се преглежда за по-малко от минута. За това бъди конкретен и структуриран в изказа си. Всъщност биографията ти не е нужно да надвишава 1 страница. Колкото по-ясно и подредено е твоето CV, толкова по-лесно се преминава по различните секции.

  1. Конкретни и точни

Добре е да включиш факти, дати и числа, когато изброяваш твоите качества и досегашен опит. Така говориш на езика на работодателя и даваш измерими критерии за себе си. Помни и да посочиш конкретни примери с които да покажеш как си придобил своите умения и компетенции.

  1. Персонализиране

Успешна тактика при кандидатстване е да оформиш своето CV съобразено с работната позиция. Научи мисията и визията на компанията и покажи как  ти лично би допринесъл за нейното развитие и как би се внедрил в нейната работната култура.

  1. Добави своята лична характеристика

Включи кратко резюме за себе си-това ще те направи автентичен и оригинален, с което ще покажеш лично отношение. Разкажи повече за интересите си, какви постижения, проекти и инициативи си имал през твоето кариерно развитие и най-вече каква е мотивацията ти да кандидатстваш точно за тази определена позиция.

 

Следвайки тези 5 стъпки, ще можеш лесно и смело да откроиш своите качества и възможности. И помни-добре написаната автобиография е едва първата стъпка към граденето на твоята кариера, но именно тя ще те изведе към следващия етап- интервюто с компанията, в която мечтаеш да растеш.

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *