Решението на Дамяна да стане глобален доброволец

Срещаме те с лъчезарната Дамяна, дни преди да поеме своето първо пътешествие като глобален доброволец в далечната Южна Америка.

Здравей! Сподели нещо за себе си. С какво се занимаваш, какво те зарежда и вдъхновява?

– Здравейте! Казвам се Дамяна, на 22 години съм и съм студентка. В свободното си време рядко се спирам на едно място. Обожавам да съм навън. Обичам да чета и да се ровя за всякакви нови и интересни неща, да научавам нови култури и езици… Вдъхновяват ме хубавото време, силният характер, морето и пътуването!

Звучиш като истински приключенец! Как реши , че искаш да станеш глобален доброволец?

– Не съм го решавала, защото мечтая да направя нещо подобно от много отдавна, просто тази година за пръв път обстоятелствата го позволиха. Искам да отида толкова много, защото съм напълно убедена, че това ще обърне представата ми за света на 180 градуса и нямам дори предположение каква ще бъда тя и как ще разсъждавам, след като се върна. Умирам си от любопитство!

Пожелавам ти да разбереш! А ще ни кажеш ли на какъв вид обмен заминаваш и къде точно отиваш?

-Заминавам на Global Volunteer-доброволческа програма на AIESEC, свързана с развитието на младите лидери по света. Обменът ми е в крайбрежен град в Колумбия (Санта Марта).

Колумбия, звучи наистина далечно и вълнуващо! За колко време ще си там и какво точно ще правиш?

– Продължителността на проекта е 6 седмици. Работата е свързана с деца в училище Ще играем, ще спортуваме, ще общуваме, с цел личностна мотивация за светло бъдеще.

Ще се отдадеш на благородна кауза… А как мислиш, че този обмен ще ти помогне личностно да се развиеш?

– Смятам, че обменът на първо място ще ме вдъхнови. Освен това ще ми помогне да се уверя, че изборът който съм направила за професия е правилният за мен.

-Това никак не е малко! Какво би посъветвала младите хора като теб, които търсят начин за развитие и себеоткриване, но все още не са направили подобна крачка ?

– Да не се колебаят и да отидат колкото се може по-далече и да се извадят от зоната си на комфорт колкото се може повече. Смятам, че това е единственият начин да си отговориш на всички въпроси, да пораснеш, да узрееш, да станеш по-добър човек от вчера, да свикнеш да се доверяваш на себе си на 100% и да се научиш да виждаш през очите на другите . Мисля, че изброените неща са основните предпоставки за красив, смислен и щастлив живот…

Така изпращаме вдъхновяващата Дамяна в Колумбия, с пожелания за едно истинско и неповторимо изживяване! А ние с нетърпение ще чакаме да ни разказва още по-въодушевена и заредена с впечатления, след като се върне.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *