Skip links

Приключението на Мая в Индия | част 2

Ето и втората част от разговора ни с Мая. Ако случайно сте изпуснали първа част, може да я откриете тук. Обещахме ви, че в тази част ще откриете първите впечатления на Мая и какво е научила от пътуването си. Ето какво каза тя:

– Кои бяха първите ти впечатления като пристигна?

13925968_1238577889507711_7213520616200225525_o-1– Уау- Това беше първото нещо, което си помислих още след като самолетът излезе от облаците. Всичко в Индия е толкова по-различно от България. Първите две седмици ми беше изключително трудно да се приспособя, фактът, че ежедневно се сблъсквах с бедност, мръсотия и необразованост, наистина ме накара да променя вижданията си за света. Мога да кажа, че вече наистина оценявам неща като електричество, течаща вода, здравеопазване и образование. Индия беше едно незабравимо пътуване в страна с много разнообразие, цветове и духовни учения, но също и пътуване към мен самата.

– Кое е нещото, което ти повлия най-много?

– Хмм, много са нещата, които ми повлияха, едно от тях е манталитетът на хората и това колко са позитивни и как оценяват всичко, което имат, макар, и да е малко.

– Кое е нещото, което взе със себе си, когато се прибра?

– Наистина вярвам, че този стаж ме промени. Взех със себе си наистина, наистина много житейски уроци – от това как да живея един по-спокоен живот, да приоритизирам, да бъда положителна колкото мога повече, до това да подбирам думите си по-внимателно, тъй като всяка една дума ще бъде попита от отсрещната страна.

– Би ли препоръчал на своите приятели да отидат на обмен с AIESEC?

Да, разбира се, защото вярвам, че младите хора имаме силата да променим света в положителна посока, а AIESEC е един от начините да го направим.

13719643_1238579086174258_4877040713960376082_o– Какво би разказала като за финал?

– Искам да разкажа малко и за другия доброволец, който беше с мен. Изключително интересно беше колко еднакви бяхме. Той е момче от Испания, малко по-голям от мен и още от самото начало си паснахме чудесно, ние мислим по един и същи начин и вярваме в едни и същи неща. Въпреки че сме израснали в различна среда и сме преживели различни неща в живота си, в различни държави, ние сме толкова еднакви.

– Благодарим ти много за разговора и ти желаем успех Мая!

Ако и ти искаш да имаш приключение като на Мая, можеш да откриеш своя проект тук: www.opportunities.aiesec.org

 

 

Leave a comment

Name*

Website

Comment