Skip links

Приключението на Мая в Индия | част 1

В поредицата истории за приключенци, ще ви запознаем с млади пътешественици, решили да изследват света чрез възможностите, които AIESEC предоставя. За мечтатели, излязли от зоната си на комфорт, за да направят света едно по-добро място. Срещнахме се първо с очарователната Мая. Ето как протече разговорът ни с нея.

– Здравей, Мая! Би ли се представила с няколко думи?

– Здравейте! Казвам се Мая Генева и съм от Стара Загора, но в момента уча и живея в Пловдив.

– Защо реши да отидеш на междукултурен обмен с AIESEC?

– Аз съм член на AIESEC вече от 1 година и реших, че е време да разбера какво е да си от другата страна.

– А на какъв обмен беше, по-точно?

Global Volunteer. Това са доброволческите проекти, които обикновено са с продължителност от четири до осем седмици и целят да допринесат за разрешаването на социален проблем в държавата, в която избереш да отидеш.

– Къде и кога беше на обмен?

– Проектът ми беше през юли и август месец тази година (2016г.) в едно малко село Брамбе в североизточна Индия.

– Как избра да отидеш точно на този обмен?

– Дълго време се чудих на какъв точно проект да отида. В началото не исках да избирам проект с преподаване, тъй като смятах, че един такъв проект не би ми допаднал, но впоследствие разбрах, че това е проектът, с който мога да имам най-голям принос и най-голямо влияние, особено в Индия.

– Каква беше целта на проекта, на който беше?

– Целта на проекта беше преподаване на английски език на деца от бедни семейства в един от селските райони.За тези деца образованието е единственото спасение от омагьосания кръг на бедност. Беше обвързан с цел номер 4 от Глобалните цели за устойчиво развитие, а името му беше “Volunteer2Teach”.

dscn0864За това какви са били първите впечатления на Мая, какво й е повлияло най-много и какво е научила от цялото си изживяване, прочетете в част 2 скоро.

 Ако и ти искаш да изживееш такова приключение и да допренесеш за това, света да е по-добро място – намери своя проект тук

 

 

Leave a comment

Name*

Website

Comment