Skip links

Приключението на Марта в Румъния | част 1

Днес ще ви запознаем със слънчевата Марта и нейната история в Румъния

– Здравей, Марта! Разбрахме, че си била в Румъния. Ще ни разкажеш ли повече за това защо реши да отидеш на обмен с AIESEC?

– Здравей! Да, разбира се! Защото исках да изживея нещо различно. Да допринеса за развитието на нашето общество. Защото се влюбих в проекта, за който работих, още щом чух за него. Защото исках да разбера какво продавах на другите.

– Страхотно! А на какъв вид обмен беше?

Global Volunteer – това са доброволческите проекти, които ти позволяват да направиш нещо не само за себе си, но и за света около нас.

– Ти беше там миналото лято, нали? Как избра точно този проект?

– Да, бях там от края на юни до август.  Избрах проекта, защото вече бях чувала за него и дейността и каузата му много ми харесаха. Винаги съм искала да преподавам и да вдъхновявам млади хора (ученици).

– А какво по-точно преподаваше? Каква беше целта на проекта ти?

– Проектът се казва “GROW” и е насочен към нефорамалното образование на гимназиални ученици и развитието им на меки умения.

– Супер! Какви бяха първите ти впечатления, когато пристигна?

– Веднага харесах хората, които организираха проекта и тези, които участваха в него. Имаше толкова много енергия и позитивизъм. Всички бяха мотивирани да направят нещо прекрасно и запомнящо се. Веднага усетих колко силен е проектът и какво огромно влияние има върху учениците, обществото и доброволците като мен. Този проект наистина е магия, която кара учениците да повярват в себе си и да постигат повече.

За да разбереш кое най-много е повлияло на Марта и какво е взела от този опит, прочети част 2 скоро. Пътувай и с другите ни доброволци, като прочетеш техните истории в нашия блог

Leave a comment

Name*

Website

Comment