Приключението на Димана в Казахстан | част 1

Нова година – нови приключения. Днес ще ви представим вълнуващата история на една прекрасна дама от Варна, решила да изследва Казахстан. Срещнахме се с Димана и ето какво ни разказа тя.

– Здравей, Димана! Какво те накара да отидеш на обмен с AIESEC?

– Здравейте! Реших да отида, защото обожавам да пътувам и да срещам нови хора. Когато реших, вече бях член на AIESEC от 2 години и бях голям фен на възможностите, които организацията предлага, затова заминах веднага щом ми се удаде възможност.

– На какъв вид обмен беше?

– Бях на Global Volunteer – доброволческите проекти, чрез които можеш да развиеш себе си, докато помагаш на други хора по света.

– А къде точно в Казакстан беше и кога?

– Бях в Алмати в периода Февруари-Март 2015.

– Супер! Какво те привлече точно в този проект? Как го избра?

– Отличаваше се от останалите. Има много програми за преподаване на английски или работа с деца, но аз исках нещо по-предизвикателно.

– Би ли ни обяснила в какво се състоеше работата ти там?

– Целта на проекта беше да развие базови лидерски знания и умения у студенти и последна година гимназисти, както и уменията им по английски, чрез интерактивни уъркшопове.

– Казахстан е интересна дестинация  – какви бяха първите ти впечатления, когато пристигна?

– Когато слязох от самолета, всичко ми се стори ОГРОМНО. Като се освестих, имаше нова изненада – посрещнаха ме като суперзвезда. В Казахстан туризмът не е развит и хората рядко имат възможност да общуват с други култури. Затова и всеки, който разбираше, че съм от друга държава, моментално грейваше и започваше да ме разпитва, попиваше всяко цветно парченце, което можеше да усвои от мен, и ми разказваше интересни неща за страната си.

За да разберете как продължава приключението на Димана и какво е открила за българската история прочетете част 2 скоро.

Повече истории на приключенци може да намерите в нашия блог, а ако искате да отидете и вие на приключение с цел – разгледайте проектите тук

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *