Skip links

Приключението на Деси в Бразилия | част 1

Тази седмица отново сме на път към една екзотична дестинация – Бразилия. Срещаме се с Деси и разказът й за нейното приключение там.

– Здравей! Кажи малко повече за себе си.

– Казвам се Десислава и съм от София.

– Разбрахме, че си била на обмен в Бразилия, как реши да заминеш?

– Честно казано “реших” не е точната дума в случая, тъй като самото кандидатстване беше доста спонтанно. Имах чувството, че имам нужда да направя нещо ново и различно, да се откъсна от всичко около мен и в същото време да върша нещо полезно. Какъв по-добър начин да го постигна от доброволчески проект на друг континент? Без да съм търсила проекти преди, отворих сайта на AIESEC и кандидатствах, от Бразилия пък ме одобриха още в същия ден.

– Супер, спонтанноста винаги води до нещо вълнуващо! Каза, че си била на доброволчеки проект нали?

– Да, Global Volunteer – проектите, които са разбработени така, че да допринасят към Глобалните Цели за Устойчиво Развитие на ООН.

– Къде и кога беше на обмен?

– Бях във Форталеза, Бразилия, в периода 03.11.2016 – 21.12.2016

– Страхотно! А каква беше целта на проекта ти?

– Проектът се казваше “Cultural Diversity” и изискваше работа с деца и тийнейджъри на възраст между 3 и 18 години. Всеки ден провеждахме различни дейности с децата, на определена тематика, като Традиции и култура, Изкуство, Социална отговорност, Културни различия между хората, също провеждахме и уроци по английски език с някои от групите. Като цяло проекта целеше да покаже на тези деца, които имаха нисък социален статус, че съществува и реалност, различна от тяхната, друг свят, пълен с много възможности. Моята цел пък беше да им покажа, че ако се борят със зъби и нокти за това, което искат, няма как да не го постигнат, достатъчно е само да вярват в мечтите си.

Ако искате да разберете повече за първите впечатления на Деси и как се е чувствала там, прочетете част 2 скоро.
Създай и ти своята история, открий своя проект тук: https://opportunities.aiesec.org/

Leave a comment

Name*

Website

Comment