Предимствата да си един от милениумите!

Някога казвали ли са ти, че ти и хората от твоето поколение сте постоянно на телефоните или, че сте много мързеливи, или пък, че бъдещето няма да е добро с такова поколение? Ако не сa, най-вероятно не си роден между 1980 и 1999г., за което няма лошо, но днес ще си поговорим, какво е да си част от децата на хилядолетието и какви са предимствата да си един от тях.

Ще започнем с едно от най-важните неща за поколението Y. Това са хора постоянно търсещи личностно развитие, за да бъдем по-точни 65% казват, че това е най-важният фактор при търсене на работа. Предимството е, че това кара човек да бъде постоянно мотивиран да постигне успех.

Друго много интересно за тях е, че така наречените милениуми са най-образованото поколение. Оказва се, че след 80-те години има растеж сред студентите записали магистър или изобщо бакалаварска степен в университет. Следващия път, ако някой ти каже, че се страхува какво ще е бъдещето, можеш да използваш тази информация.

Май е време да споменем технологиите. Вероятно най-честото смъмряне, което си чувал е именно свързано с телефона, лаптопа или което и да е друго устройство, но пък живеем в 21 век, технологиите са част от глобализацията, с тяхното развитие се развива света. Другото предимство е, че благодарение на това, че си израстнал в годините на появата на технологиите, си получил умението да учиш бързо и много по-ефективно. Например, трябва да научиш как се работи с Photoshop, след 2 часа, ще знаеш основите.
Едно от нещата, които са за най-голямо уважение, е, че това поколение е много “гъвкаво”.

Вероятно се питаш какво ще рече това? Значи, че си сред хората, които са научени да мислят, че ако нещо е било еднакво твърде дълго време, има възможност вече да не е толкова добро. Или тоест, че постоянно търсиш възможности да създадеш нещо ново или нещо по-добро и си имаш умението да се адаптираш бързо към промяната.

Ако това не ти стига, ето малко факти какво се случва с поколението Y, 5 години след дипломиране:

• 13% работят смислена работа
• 17% в световни компании
• 4% работа в сферата, която са завършили
• 4% в известна компания
• 12% в предизвикателна среда
• 13% имат баланс в работения си живот
• 14% постоянно научават нови и нови неща

Надяваме се, тази статия да е вдигнала малко духа ти и следващия път, когато кажат нещо против хората на твоята възраст или теб, смело да защитиш поколението си.

1 reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *