Младите хора в България ще решават световни проблеми

 

Младите хора в България ще разработват проекти и ще участват в доброволчески инициативи свързани с Глобалните Цели за устойчиво развитие, за да допринесат за изграждането на по-добър свят.

София, България: На 28-ми Октовмри в Университет за Национално и Световно Стопанство ще се проведе инициативата YouthSpeak Forum, която цели да ангажира младите хора с Глобалните Цели за Устойчиво Развитие. Събитието се организира от международната организация AIESEC и ще събере на едно място младежи, експерти, бизнес и социални лидери и други, за разрешаването на най-големите проблеми, пред които е изправено човечеството.

„Ние сме първото поколение, което може да сложи край на бедността и последното поколение, което може да спре изменението на климата” 

Бан Ки-Мун (Генерален секретар на ООН 2007-2017 г.)

 

Глобалните Цели за устойчиво развитие бяха приети на Общо събрание на ООН през септември 2015 година от 193 членки, включително и България. Глобалние цели наследяват Целите на хилядолетието и предвиждат спряването с най-големите проблеми, които света някога е срещал. Лидери от всички сектори се обединяват около мнението, че целите могат да бъдат постигнати само и единствено, ако всички хора бъдат част от този процес. Краен срок за изпълнение плана на човечеството – 2030 година.

Инициативата YouthSpeak Forum се състои от еднодневен форум, седмица на доброволчески мисии и коктейл за представяне на резултатите от инициативата. На 28 октомври в УНСС, младежи от цялата страна ще станат част от 3 интерактивни пространства:

  • Презентации от експерти, бизнес и социални лидери, които вдъхновяват младите хора да се развиват, за да допринасят за по-добър свят;
  • Работилници за развитие на лидерските качества, които предоставят нужните умения на младите да направят позитивна промяна;
  • Пространствa за разработване на проекти, където участниците предлагат своя начин за справяне със световните проблеми и постигнането на глобалните цели.

Научи повече за YouthSpeak Forum тук: http://aiesec.bg/forum/

Партньори на инициативата: PwC България, DHL Express България, Coca-Cola HBC България, CATRO България, Ernst & Young България, УниКредит Булбанк, Студентски съвет на УНСС и други.

 

За AIESEC:

AIESEC е най-голямата младежка лидерска организация в света. Тя създава възможности младите хора да развиват своя лидерски потенциал, като ги поставя в предизвикателна среда, за да допринасят за изграждането на по-добър свят.

Научи повече тук: http://aiesec.bg/

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *