“Какво още?” – въпрос за климатичните промени

Климатичните промени са нещо много сериозно и истинско, независимо дали го осъзнаваш или не. Това, дори е една от 17те Цели за Устойчиво Развитие.

Да кажем, че ти си един от тези млади хора, които са наясно с проблема и осъзнават, че той не е там някъде, а се случва навсякъде около нас. Всички помним снежните зими и прохладните лета, когато бяхме деца. А сега, те някак са заменени от меки зими без много сняг и горещи лета – нещо не толкова типично за България.

Да си информиран е чудесно – необходима първа стъпка във всяко нещо, но дали е достатъчно? Какви действия предприемаш, за да се справиш с проблема? (Изключвайки това, колко активен, може би си в социалните мрежи).  Спокойно, в следващите редове няма да откриеш неща, които би могъл да правиш, за да допринесеш в борбата с климатичните промени – вярвам, че вече знаеш такива.

Аз лично осъзнах, че дори това да е тема, която много ме интересува, мога да правя повече неща от сега, за да допринеса. Щом съм в състояние – защо не? Според мен трябва да имаме начин на мислене от типа “какво още”. Но не “какво още ще се случи” ,а “какво още мога Аз да направя” и докато намираме отговор на този въпрос, не трябва да се спираме.

Ако вече изникват идеи как да отговориш на въпроса “Какво още мога Аз да направя”, ще се радваме да се видим на YouthSpeak Forum, за да обсъдим тях, заедно с други важни за България въпроси.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *