История за моят път към Лидерството: Алкин Бейзат.

Представи се с няколко думи – Казвам се Алкин, като приятелите ми ме наричат Алко. На 22 години съм. Уча в Технически Университет – Варна. В момента съм 4 курс, специалност „Софтуерни и Интернет технологии“. При всяка възможност гледам да съм физически активен като съм отворен към всеки спорт.  Харесва ми да чета приложна психология.

Какво научи в AIESEC ? – Най-важното, което научих е работата в екип. В организацията съм сменил 3-4 екипа, като всеки от тях беше с различни индивидуалности в него. Развих умението да се адаптирам към тези хора, да мога да си изразявам свободно мнението пред тях и най-важното да се обединим към общата ни цел, която сме си поставили. Друго, което организацията ми даде способността да виждам „голямата картинка“. Имах възможността да ръководя два екипа и двата ме научиха да обмислям добре своите стъпки, да ги планирам и най-вече да виждам ситуациите от различните им гледни точки.

Мислил ли си да напуснеш организацията? Какво те накара да останеш ? – Със сигурност имаше няколко момента, в които решавах, че това повече не е за мен и че трябва да продължа с друга дейност, различна от тази на организацията. В тези трудни моменти, най-близки до мен бяха членовете на организацията, като ме изваждаха от емоционалните дупки, в които попадах. Те винаги са ми били подкрепа и са ми припомняли причините, поради които се присъединих в АИЕСЕК. Това ме накара да се сближа с доста от тях, като в момента голяма част от приятелския ми кръг се състои именно от членове на организацията.   

С какво ти помага опита в AIESEC ? –Преминавайки през различни етапи на организацията, аз най-вече трупах практически опит за области, в които нямах предварителен такъв. Дори и да исках да се сдобия с такъв опит е нужно да стажувам в компании, където ще ми изискат съответното образовние. АИЕСЕК ти дава възможност да експериментираш в различни области, като ти развива доста лични качества. Ходил съм на срещи с компании за нашите бизнес проекти, изготвял съм онлайн/офлайн промоционални кампании, набирал съм членове за организацията – всичко това, само чрез възползване от възможностите, които ти предлага АИЕСЕК. С придобития опит, аз се чувствам доста по-уверен в своите способности, просто защото вече съм го правил.

Какво ще пожелаеш на новите кандидати ? – На тези, които са кандидатствали за членската ни програма ги поздравявам за смелата постъпка и им пожелавам да покорят много лични върхове в живота си, като силно се надявам организацията да ги подготви най-добре за тях. А за тези, които все още обмислят и не са кандидатствали – не се колебайте, решението да се присъединя към АИЕСЕК е най-доброто решение, което съм взимал в живота си.  

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *