Skip links

Е, какво е  AIESEC? 

Ние сме младежко лидерско движение 

Водени сме от една кауза – мир и оползотворяване на човешкия потенциал. 

AIESEC  е създадена през 1948 година след Втората световна война. Седем младежи от седем различни държави мечтаели хората по света да се разбират взаимно и да приемат различните от техните култури. Вярвали, че това може да се случи чрез международни обмени между младежи, защото те са ключът към бъдещето и развитието.

До 1977 AIESEC вече е била установена в 50 държави в 6 континента. До тази дата повече от 40 000 млади хора по света са развили лидерските си умение чрез международните стажове на организацията.

През 2010 година за първи път AIESEC успява да предостави 10 000 международни приключения в рамките на само една година. До тази дата повече 230 000 млади хора са успели да се възползват от изживяването, наречено AIESEC стаж – създадено от младежи за младежи. 

През 2015 младите лидери на AIESEC, от 120+ държави и територии, стават част от разпространението на кампанията за Целите за устойчиво развитиекакто и подтикването на младите хора за активно включване.

Сега

AIESEC е международна младежка организация, управлявана изцяло от младежи, които вярват, че младежкото лидерство е не просто опция, а наша отговорност. 

Сега въпросът е: 

Ще се включиш ли? 

Членове глобално 

38,891+

Държави и територии 

120+

Партньорски организации 

6,997+

Стажове през изминалата година 

90,903+

AIESEC алумни 

1,000,000+

Качествата, които развиваме

Самоосъзнат: Фокисирай се върху силните, а не слабите страни, преоткриий страстите си, живей според личните си ценности.

Гражданин на света: Повярвай в способността си да промениш света, интересувай се от световните проблеми, бъди отговорен и допринеси към устойчивото развитие на света

Вдъхновяващ останалите: Комуникирай ефективно в разноонразна среда, развивай се, докато влияеш позитивно на останалите, ангажирай останалите в постигането на по-висша цел.

Ориентиран към решения: Бъди по-адаптивен, докато устояваш на предизвикателствата , остани позитивен, за да преодолееш несигурността, поеми рискове, когато е нужно.

Можеш да ни откриеш в 120 държави по света