Една различна гледна точка – Бизнесът в действие

Една различна гледна точка

Днес ще разкажа какво е да организираш огромно бизнес събитие и какво получаваш и научаш от него не само като организатор.

Събитието е “Бизнесът в действие”. Тази година се проведе за 13ти път и смело твърдя, че беше едно от най-успешните досега.

За повечето хора, то е интерактивно събитие, което се състои от 3 дни с казуси и 1 ден с награждавания и гост лектори, но аз няма да разкажа какво е да си участник, а за изживяването зад завесата.

Всичко започна през февруари, когато ме избраха да бъда част от екипа организиращ “Бизнесът в действие”. В началото си мислех, че искам да го направя, за да се предизвикам. В последствие научих, че предизвикателството надмина границите на очакванията ми и че истинската причина да продължавам да давам 100% от себе си, бяха хората, които ще дойдат и ще се докоснат до всички компании, с които си партнирахме. Най-невероятното беше още нещо, това, че тези усилия бяха положени, не от 1 човек, а от цели 6, очакващи да видят своите постижения в края.

Искам да говоря много за екипа, но нека го запазя в тайна, обаче пък ще споделя какво е да планираш и да осъществяваш идеите си. Реално да си призная, когато планираш нещо и осъществиш поне 50% от този план, трябва да си много горд човек, защото това е повече от постижимото. Имам опит в планирането и осъществяването и досега не съм виждала план изпълнен на 100%, а и някак си не искам и да виждам, защото красивото се крие в малките грешки, а и понякога, когато работиш под напрежение всъщност си много по-креативен и може да постигнеш по-големи успехи, дори и от планираните. Така че нещо за запомняне, планирай, но не постигай перфектното, стреми се към успеха, който ще постигнеш със 110% от себе си.

Следващото важно нещо при организацията на толкова голямо събитие е да знаеш как да продадеш идеята зад него на хората, но запомни едно не очаквай резултата в деня на реализацията или малко след края, имай търпение, това е бавен процес. Винаги се нуждаеш от така нареченото target person. Това са група от хора с определен профил, до който да достигнеш. Например за “Бизнесът в действие” не подбираш хора със специалност педагогика, а се насочваш към икономически специалности, а ако някой учещ не в тази сфера попадне сред твоят таргет не го изключваш, а проверяваш каква е мотивацията му или сферата на интерес.

За мен третото и най-важно нещо е да работиш добре в кризисни моменти или тоест най-стресовите ситуации, тогава когато виждаш, че нещо не се получава. Да речем, че единият от гост-лекторите ти звъни в последния момент и ти казва, че е болен и не може да дойде. Това е времето не за паника, тогава вдишаш и издишаш (аз го правя по три пъти) и започваш да мислиш за различни решения. Не забравяй да го обсъдиш с екипа си, две глави мислят по-добре от една, а представи си 5 или 6!

Все пак, ако искаш да бъдеш от организаторите на “Бизнесът в действие” или друго голямо събитие, или пък искаш да участваш, потърси своите възможности, при нас или на други места, но трябва да се огледаш!

Михаела Иванова

Като капитан на кораб, който е в буря, но благодарение на задружния екипаж, стигат до крайната си цел – Данаил Петков

Месеците на организация на Бизнесът в действие бяха изпълнение с възходи и падения, които наистина ми припомниха, че ако трябва да изобразя своята действителност и живота като цяло, те биха имали точно формата на кардиограма. На кратко – чувствах се жива и смислена.  – Мария Вълканова

Проектът ми позволи да докажа на себе си, че мога да се адаптирам бързо към спецификите на един екип и същевременно с това да преследвам целите си докрай. – Йонко Минев

Събитието ми позволи да направя неща, които не съм подозирал, че мога и ми помогна да подобря комуникацията ми с напълно непознати хора. – Симеон Калчев

Цветен екип, усмихнати хора, непредвидени обстоятелства и задружност, довели до готини резултати. Това бяхме ние – шестима целеустремени индивиди с различни идеи, но една цел. – Цвета Папукчиева 

 

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *